Jaki jest sens walenia głową w mur? Wychodzi na to, że żadne… Mając odpowiednie narzędzia jesteśmy silniejsi i mamy większą siłę przebicia i głupotą byłoby z tego narzędzia nie skorzystać. Zwłaszcza, gdy w grę wchodzi Twoja męskość.
Chińscy naukowcy z uniwersytetu w Zhejiang ciężko pracowali nad dokonaniem metaanalizy, która dotyczyła badań nad wpływem marchwi na raka prostaty. European Journal od Nutrition opublikował wyniki. Jak się okazało, mężczyźni jedzący marchew przynajmniej trzy razy w tygodniu aż o 18 proc. obniżają prawdopodobieństwo zachorowania na tę odmianę raka. Ochronne właściwości prawdopodobnie mają zawarte w marchwi karotenoidy. Jeżeli na Twoim talerzu co jakiś czas pojawi się kolor pomarańczowy możesz być spokojny o swoją męskość, gdyż Twoja prostata będzie ochroniona bardziej niż bramka Bayernu Monachium.
3 razy w tygodniu
Pamiętaj, że najzdrowiej wyjdzie Ci jedzenie marchwi na surowo lub w postaci soku. Podczas gotowania czy smażenia cenne składni ulatniają się wraz z parą.
Przepis na zdrowie:
Nie chodzi o to żebyś bawił się w alchemika i samodzielnie przyrządzał eliksir zdrowia czy samodzielnie opracowywał jego recepturę. Wystarczy wypicie jednej szklani soku marchwiowego, a Twoje kości wraz z całym organizmem będą Ci za to wdzięczne.
-Jedna marchewka
-jedno mango
-Garść szpinaku
Wrzuć wszystkie składniki do sokowirówki, wyciskarki czy miksera i przygotuj swój magiczny eliksir zdrowia, który zadziała niczym tarcza przeciw-chorobowa Twojego organizmu. W szklance tego warzywno-owocowego i jakże przepysznego koktajlu kryje się aż 450 proc. dziennej dawki witaminy A oraz 150 proc. dziennej dawki witaminy C.
Naturalna tarcza ochronna
Natomiast jeżeli jesteś zagrożony cukrzycą lub najzwyczajniej w świecie się jej obawiasz to idealnym sposobem, aby się od niej uchronić jest jogurt naturalny. Wystarczy, że zjesz pół kubeczka jogurtu naturalnego dziennie, a Twoje ryzyko zagrożenia cukrzycą oddali się o 28 proc.. Zawarta w nim cała kombinacja witamin oraz cennych minerałów i probiotyków korzystnie wpływa na stabilizowanie poziomu cukru we krwi.
Podczas obecnej pory roku nasz organizm w małej ilości produkuje witaminę D, gdyż zimą jest mało słońca. Spokojnie! Wystarczy, że zaczniesz jeść morskie ryby, które najlepszym źródłem witaminy D jeżeli chodzi o pożywienie.
Spożywając ryby morskie obniżasz ryzyko tych wszystkich chorób: