Awokado plus grillowane jajka to świetny pomysł na śniadanie mistrzów. Jeżeli ciężko trenujesz to płatki kukurydziane z mlekiem nie sprawią, że dostarczysz swojemu organizmowi to czego najbardziej potrzebuje z samego rana.
Przepis: Awokado należy przekroić wzdłuż, a następnie wyjąć znajdującą się w środku pestkę oraz odrobinę miąższu znajdującego się w każdej z połówek. Przygotuj się dokładnie na zastrzyk witaminy E oraz dużą dawkę żelaza, które wspomagają produkcję czerwonych krwinek.
Kiedy już awokado będzie gotowe (wyciągnięta pestka i miąższ) należy wbić do środka jaja, a następnie położyć nasz posiłek na rozgrzanym grillu na 5 minut. Pamiętaj, że nie należy marnować jedzenia więc przełóż wydłubany wcześniej miąższ do pojemniczka i wykorzystaj go do jutrzejszych tostów.
Tak przygotowane awokado z kurzym jajem dopraw solą oraz pieprzem już wedle własnego uznania. Możesz dodać również salsę z pomidorów, która doda jeszcze więcej smaku oraz większą bombę witaminową.
Składniki: Awokado, 2 jajka, sól i pieprz
– 370kcal
– białko: 15,5g
– węglowodany: 5g
– tłuszcz: 28g
Czas przygotowania: 7 minut