Szejk potreningowy: przepis na proteiny i węglowodany w jednym
Szejk potreningowy to dosłownie pokarm bogów. Jednak jego boskie działanie możemy podkręcić w bardzo prosty sposób, wystarczy wprowadzić kilka drobnych zmian.
1. Pierwszym i najważniejszym krokiem jest idealnie przygotowana konsystencja. Na samym początku należy wlać wyłącznie składniki płynne. Teraz możesz dorzucić te stałe, a następnie wszystko razem zblendować. Na koniec wsyp wszystkie składniki w proszku. Ten sposób sprawi, że białko rozpuści się w pełni, dzięki czemu nie stworzą się żadne grudki z cząsteczkami składników. A chyba nikt nie lubi grudek, prawda?
2. Kolejnym krokiem jest zblendowanie wszystkich składników na gładką, kremową ciecz. Żeby to osiągnąć, blender należy ustawić na najwyższe obroty. Teraz spokojnie możesz zabrać się za tankowanie. Pamiętaj, że nasz szejk potreningowy może leżeć w lodówce nie dłużej niż 48 godzin.